Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους [27 Φεβρουαρίου- 03 Μαρτίου 2019] - Πρόγραμμα

07-12-2018 11:54

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κ΄ ΒΑΡΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΤΗΛ: 2108949167 ΦΑΞ 2108944398

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
27 Φεβρουαρίου - 03 Μαρτίου 2019

Τετάρτη 27/02/2019: Αθήνα - Tελ αβιβ (Άγιοι Τόποι)

telavivΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος στις 04:30 π.μ. για την πτήση μας στις 06.10 με προορισμό τους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο Ben Gourion.

Πρώτος σταθμός της ξενάγησης μας είναι η περιοχή της Λύδδα για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Μετά πηγαίνουμε στη Σαμάρεια, στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα. Προσκυνάμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στον Ναό της Αγ.Φωτεινής.

Επισκεπτόμαστε, στη πόλη της Σεβάστεια, τη φυλακή όπου και ο τόπος θανα- τώσεως του Προδρόμου. Εκεί, προσκυνάμε και τον τάφο του. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να δειπνήσουμε και για να διανυκτερεύσουμε.

Πέμπτη 28/02/2019: Ιεροσόλυμα

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το Ναό της Αναστάσεως στην Αποκαθήλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προσκυνάμε το "μη μου άπτου" όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή.

Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου, στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς τον Γολγοθά. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε την οδό του Μαρτυρίου, επισκεπτόμαστε το Πραιτώριο, την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ι. Μ. Αγ. Άννης και τη Φυλακή του Απ. Πέτρου.

Εξερχόμενοι του τείχους προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου. Μεταβαίνουμε στον κήπο της Αγωνίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Παρασκεύη 01/03/2019: Ιεριχώ

jericho Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την Ιεριχώ. Ανεβαίνουμε στην Ι. Μ. του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στην Ι. Μ. Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών). Μεταβαίνουμε στα ύδατα του Προφήτη Ελισσαίου και προσκυ- νάμε στην Ι. Μ. του Πρ. Ελισσαίου. Εκεί βρίσκεται και η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Συνεχίζουμε στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου τελούμε Αγιασμό, και στην Ι. Μ. του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Επιστρέφοντας κατευθυνόμαστε στη Βηθανία, όπου είναι ο τάφος τού Αγ. Λαζάρου και η Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας. Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Σαββάτο 02/03/2019: Τιβεριάδα

kapernaoum Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Τιβεριάδα. Επισκεπτόμαστε το Θαβώριο Ορος, στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος έλαβε το αγγελικό μήνυμα.

Το επόμενο προσκύνημα μας είναι στην Κανά της Γαλιλαίας, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Αμέσως μετά μεταβαίνουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος, όπου επισκεπτόμαστε την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ. Στην πόλη της Καπερναούμ τελέστηκαν τα περισσότερα θαύμα- τα του Κυρίου.

Επιστρέφοντας προσκυνάμε στην Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος, εκεί που κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 03/03/2019: Βηθλεέμ-Αθήνα

vithleem Σήμερα, ξεναγούμαστε στην Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Χριστός και πηγαίνουμε στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη 14.000 Νηπίων.

Επισκεπτόμαστε επίσης το Προσκύνημα των Ποιμένων, <Δόξα εν Υψίστοις>. Ακολουθεί προσκύνημα στον Αγ. Θεοδοσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγ. Θεοδοσίου, της Αγ. Ευλογίας, της Αγ. Σοφίας, μητέρας του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ. Θεοδότης μητέρας των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ. Μαρίας, μητέρας των Αγ. Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας και στην Ι.Μ του Πρ. Ηλία. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στις 19.55 μ.μ. για την Αθηνα.

Κόστος
· Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο: 650,00 €
· Επιβάρυνση μονόκλινου: 150 €

Περιλαμβάνονται:
· Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ / Τελ Αβίβ – Αθήνα με την αλιταλια (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων}.
· Όλες οι μετακινήσεις με τουριστικά ταξιδιωτικά λεωφορεία εντός Ισραήλ.
· 4 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε 4* Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
· Ανάβαση με ταξί στο Θαβώριο Όρος.
· Έμπειρος πολύγλωσσος συνοδός.
· Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση·
· Φιλοδωρήματα(10 €) για ολο το ταξίδι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.
· Μετάβαση με ταξί στον Άγιο Σάββα. Κόστος μεταφοράς: 10 €

Δεν περιλαμβάνονται:
· Προσωπικά Έξοδα (τηλέφωνα κ.λ.π.)
· Ποτά, μεταλλικά νερά, αναψυκτικά.

Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής:
· Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν πληρωμής προκαταβολής 300 € και φωτοτυπία του διαβατηρίου.
· Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών πριν την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.
· Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Μέχρι 10-1-2019 στα τηλ: 210 8949167 6974537099 ή στο Γραφείο του Ναού.

Προσοχή: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή δυσκολία μετάβασης λόγω αναγκών του Πατριαρχείου μας.


Σημαντικά Νέα

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Ἀνακοινώνεται τό πρόγραμμα τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν ἀπό τήν Κυριακή 13 ἕως καί τήν Κυριακή 20/1/2019.

Tα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με τον όρο Μυστήρια αναφερόμαστε γενικά στις θεοσύστατες τελετές της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι απαραίτητες για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Περί τῆς τελέσεως τοῦ Ἱερῶν Μυστηρίων Βαπτίσματος - Χρίσματος

Τό μέν Βάπτισμα ἐλευθερώνει τόν ἄνθρωπο ἀπό τά δεσμά τοῦ διαβόλου καί τοῦ προπατορικοῦ ἁμαρτήματος καί τόν ἐντάσσει στό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, στή μεγάλη δηλαδή οἰκογένεια τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, τό δέ Χρῖσμα παρέχει σ’ αὐτόν τή Χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος.

Περί τῆς τελέσεως τοῦ Ἱεροῦ Μυστηρίου τοῦ Γάμου

Ὁ Γάμος, «Μυστήριον μέγα» κατά τόν Ἀπόστολο Παῦλο, ἑνώνει μέ δεσμό ἄρρηκτο δύο νέους ἀνθρώπους ἀνθρώπους, ἄνδρα και γυναῖκα.

Ενημερωτικό δελτίο

Διεύθυνση
Αρτέμιδος και Ζαμάνου,
Γλυφάδα, ΤΚ : 16674
Προϊστάμενος Ναού :
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
ΦΑΞ 210 8944398
Πρόεδρος Φιλοπτώχου:
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
Υπεύθυνος Νεότητας:
π. Δημήτριος Μαλλιάτσος
Τηλ. 210 8949167