Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Προσκυνηματική Οδική Εκδρομή (09-12/07/2020) - Ιερά Νήσος Μήλος

14-05-2020 11:47

Προσκυνηματική Οδική Εκδρομή (09-1/07/2020)
Με την Ενορία του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας
Ιερά Νήσος Μήλος - Κατακόμβες
Άγιος Νικόλαος-Παναγία Θαλασσίτρα-Παναγία Πορταϊτισσα

Οι Κατακόμβες της Μήλου
Με την δήλωση συμμετοχής άμεσα προκαταβολή: 110€
και όχι αργότερα από τις 31/05/20

 

Πρόγραμμα 4ήμερης Ακτοπλοϊκής Εκδρομής


1η Μέρα: Αναχώρηση - Μήλος
Συγκέντρωση στον Ναό μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση στις 06.50’ πμ για την Μήλο. Άφιξη στον Αδάμαντα και αναχώρηση για Σαρακήνικο, με το μοναδικό σεληνιακό τοπίο με τα ολόλευκα βράχια και τις σπηλιές. Συνεχίζουμε για Απολλωνία και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα προαιρετικό ή για να απολαύσετε το ουζάκι σας πλάι στην θάλασσα. Επιστροφή στον Αδάμαντα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Μήλος
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Τρυπητή, για να προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Άγιου Νικολάου και να θαυμάσουμε τις μεγαλειώδεις Κάτακόμβες, το αρχαιότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης και παγκοσμίως φημισμένες. Λόγω αυτών εκηρύχθη από την Ιερά Σύνοδο το 2009 η Μήλος «Ιερά Νήσος». Ολοκληρώνουμε την σημερινή μέρα με τις επισκέψεις των Ιερών Ναών Άγιου Σπυρίδωνα και του γνωστού για το ψηφιδωτό του Άη Γιώργη, ενώ την συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ζεφυρία για να προσκυνήσουμε την Παναγία Πορταϊτισσα ή Πορτιανή, Ναός του 17ου αιώνα και παλαιά Μητρόπολη του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Μήλος
Πρωϊνό και αναχώρηση για το Αρχαιολογικό και για το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και για επίσκεψη στην Παναγία την Θαλασσίτρα. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με το νησί. Πρώτος μας σταθμός είναι η λίμνη με τις πολλές αχιβάδες που της έδωσαν και το όνομά της, η Αχιβαδολίμνη. Συνεχίζουμε για τον Προβατά,την Φυρίπλακα και την Αγία Κυριακή, για να καταλήξουμε στο Παλαιοχώρι, με την καλά οργανωμένη παραλία και τις θερμές πηγές της μέσα στην θάλασσα. Έδώ, θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Μήλος - Πειραιάς - Ναός
Πρωϊνό και χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές ή μία τελευταία βουτιά στην πισίνα ή στην υπέροχη αμμώδη παραλία του ξενοδοχείου μας πριν την μετάβασή μας στο λιμάνι για το πλοίο της επιστροφής μας (14.30’). Άφιξη και στον Πειραιά (18.10) και μεταφορά στον Ναό.


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Συμμετοχές - Αφίσα Εκδρομής (09-12/07/2020)
Ενημέρωση: 14-05-2020 11:47 - Μέγεθος: 344.88 KB

Σημαντικά Νέα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με Εγκύκλιο Της Σημείωμα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίον ήδη απεστάλη προς τις Ιερές Μητροπόλεις, επεσήμανε την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη της νόσου.

Tα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με τον όρο Μυστήρια αναφερόμαστε γενικά στις θεοσύστατες τελετές της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι απαραίτητες για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Περί τῆς τελέσεως τοῦ Ἱερῶν Μυστηρίων Βαπτίσματος - Χρίσματος

Τό μέν Βάπτισμα ἐλευθερώνει τόν ἄνθρωπο ἀπό τά δεσμά τοῦ διαβόλου καί τοῦ προπατορικοῦ ἁμαρτήματος καί τόν ἐντάσσει στό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, στή μεγάλη δηλαδή οἰκογένεια τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, τό δέ Χρῖσμα παρέχει σ’ αὐτόν τή Χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος.

Περί τῆς τελέσεως τοῦ Ἱεροῦ Μυστηρίου τοῦ Γάμου

Ὁ Γάμος, «Μυστήριον μέγα» κατά τόν Ἀπόστολο Παῦλο, ἑνώνει μέ δεσμό ἄρρηκτο δύο νέους ἀνθρώπους ἀνθρώπους, ἄνδρα και γυναῖκα.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ενημερωτικό δελτίο

Διεύθυνση
Αρτέμιδος και Ζαμάνου,
Γλυφάδα, ΤΚ : 16674
Προϊστάμενος Ναού :
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
ΦΑΞ 210 8944398
Πρόεδρος Φιλοπτώχου:
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
Υπεύθυνος Νεότητας:
π. Δημήτριος Μαλλιάτσος
Τηλ. 210 8949167