add_this
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Από την Πανήγυρη του Ναού μας 2018 [Φωτογραφίες]

14-12-2018 11:15

Tην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης κ΄Βάρης κ. Παύλου, και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών, των Δημάρχων Γλυφάδας Γεωργίου Παπανικολάου και Δάφνης Υμηττού κ. Σταυριανουδάκη, ως και Μελών του Δημοτικού  Συμβουλίου της πόλεως μας και πλήθους πιστών, τελέσθηκε, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στη μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Κανέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγιασμένο βίο του εορταζομένου Ιεράρχου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο και οδοδείκτης για κάθε πιστό που θέλει να βρει ασφαλή βήματα μετανοίας και αγιασμού, αφού ο Άγιος στην επίγεια ζωή του ακολούθησε τα βήματα του Αρχιποίμενος Χριστού.

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας, όπου το καράβι της Εκκλησίας βάλλεται από παντού και συντονισμένα κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την πίστη στον αληθινό Θεό, ιδιωτική υπόθεση και όχι σημείο αναφοράς και συνοχής της ελληνορθόδοξης παράδοσης του έθνους μας, ιστορικά και διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας ο π. Μιχαήλ ευχήθηκε να επικαλούμαστε τον Άγιο, ώστε εκείνος με τις σωτήριες πρεσβείες του, να προχωρούμε όλοι μας στην πορεία μας προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για όλα όσα πολύ ωραία μας ανέφερε για την ζωή του Αγίου, αλλά και για τους σύγχρονους κινδύνους της εποχής μας, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, ο Άγιος Νικόλαος να είναι βοήθειά μας.Σημαντικά Νέα

Tα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με τον όρο Μυστήρια αναφερόμαστε γενικά στις θεοσύστατες τελετές της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι απαραίτητες για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Περί τῆς τελέσεως τῶν Ἱερῶν Μυστηρίων Βαπτίσματος - Χρίσματος

Τό μέν Βάπτισμα ἐλευθερώνει τόν ἄνθρωπο ἀπό τά δεσμά τοῦ διαβόλου καί τοῦ προπατορικοῦ ἁμαρτήματος καί τόν ἐντάσσει στό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, στή μεγάλη δηλαδή οἰκογένεια τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, τό δέ Χρῖσμα παρέχει σ’ αὐτόν τή Χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος.

Περί τῆς τελέσεως τοῦ Ἱεροῦ Μυστηρίου τοῦ Γάμου

Ὁ Γάμος, «Μυστήριον μέγα» κατά τόν Ἀπόστολο Παῦλο, ἑνώνει μέ δεσμό ἄρρηκτο δύο νέους ἀνθρώπους ἀνθρώπους, ἄνδρα και γυναῖκα.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ενημερωτικό δελτίο

Διεύθυνση
Αρτέμιδος και Ζαμάνου,
Γλυφάδα, ΤΚ : 16674
Προϊστάμενος Ναού :
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
ΦΑΞ 210 8944398
Πρόεδρος Φιλοπτώχου:
π. Γεώργιος Φειδόπουλος
Τηλ. 210 8949167
Υπεύθυνος Νεότητας:
π. Δημήτριος Μαλλιάτσος
Τηλ. 210 8949167